Sos musztardowo-miętowy 3 dag masła lub margaryny, 3 dag mąki, 1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny, 1 saszetka mięty ekspresowej, 1 łyżka łagodnej musztardy, 1 żółtko, s... Więcej |
strzyzowiak.pl jest to również portal dla osób interesujących się gastronomią, możesz tutaj zamieszczać i przeszukiwać przepisy kulinarne. Chcesz zaprezentować własny przepis, podzielić się z innymi swoimi zdolnościami kulinarnymi. Uzyskaj wysokie oceny innych użytkowników.
Ostatnio dodane |
Blok czekoladowy 25 dag masła niepełna szklanka cukru 1/4 szklanki wody 3 łyżki kakao 25 dag mleka w proszku 25 dag pokruszonych her... Kategoria: Kuchnia > Desery Więcej Dodano: 11-06-2009 |
Sałatka z porem Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek selera marynowanego 1 por 4 jajka 5 krążków ananasa 30 dag szy... Kategoria: Kuchnia > Sałatki Więcej Dodano: 11-06-2009 |
Rogaliki z kremem Składniki: ½ litra mleka 10 dag drożdży 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 5 jajek ¾ kostki ... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 11-06-2009 |
Koktajl malinowy Składniki maliny około szklanki, szklanka (lub mniej) jogurtu, soku pomarańczowego (niekoniecznie), miałki cukier lub miód Wyykonan... Kategoria: Kuchnia > Napoje Więcej Dodano: 12-05-2009 |
Hamburgery po meksykańsku - 2 bułki - 20 dag mielonego mięsa - sałata - pomidor - cebulka - olej do smażenia - sól, pieprz Kategoria: Kuchnia > Fast Food Więcej Dodano: 12-05-2009 |
Babka drożdżowa Rozczyn: 2 dag drożdży 1/2 dag cukru mleko Ciasto: 10 dag masła 2 żółtka 1 jajo 10 dag cukru Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 12-05-2009 |
Kieszenie z marmoladą Kuchnia węgierska 150 g masła szczypta soli 1 jajo kwaśna śmietana 1 łyżka cukru pudru marmolada morelowa Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 12-05-2009 |
SERNIK PULCHNY 75 dag sera, 40 dag cukru, 7 jaj, 10 dag masła, 1 1/2 dag drożdży, 10 dag migdałów, 10 dag rodzynków. ... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 12-05-2009 |
Bowle z brzoskwiniami 1 puszka brzoskwiń, 1 butelka (0,7 l.) białego wytrawnego wina(np.Chardonnay) 1/2 szklanki likieru pomarańczowego(np.Curacao Triple Sec). ... Kategoria: Kuchnia > Desery Więcej Dodano: 07-05-2009 |
Smażone banany 4 banany, 50 g masła, 1/4 l wina deserowego, 1/2 łyżeczki cynamonu, Obrane i pokrojone wzdłuż banany posypać cukrem, smażyć na m... Kategoria: Kuchnia > Desery Więcej Dodano: 09-04-2009 |
Rogi obfitości 125 g. mąki, 2 jajka, 1 łyżka oleju lub oliwy, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru pudru, szklanka mleka, sól, pó... Kategoria: Kuchnia > Desery Więcej Dodano: 09-04-2009 |
Deser ze śliwkami 500 g. suszonych śliwek, 2 łyżki masła, 75 g. ryżu, laska wanilii, 1/2 l. mleka, 3 białka, 150 g. cukru, wiśniówka. Ryż o... Kategoria: Kuchnia > Desery Więcej Dodano: 09-04-2009 |
SERNIK POMARAŃCZOWY 30 dag sera odciśniętego, 2 łyżeczki mąki pszennej, 1 szklanka cukru pudru, 12 dag masła, 8 jaj, 1 pomarańcza, 1 paczka ... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 09-04-2009 |
SERNIK 1 kg dobrego sera, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 12 dag masła, 6 jaj, wanilia, rodzynki, skó... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 09-04-2009 |
Strucla z makiem Rozczyn i ciasto: 2 1/2 dag drożdży 1/2 dag cukru mleko 2 żółtka 1 jajo 7 dag cukru skórka cytrynowa<... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 09-04-2009 |
BABKA CZEKOLADOWA 0,5 kg mąki, 35 dag cukru, 25 dag masło, 4 jaja, 1 mała szklanka mleka lub śmietany, 3 łyżki kakao, 1 paczka proszku do ... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 09-04-2009 |
SZARLOTKA NIEDZIELNA Składniki ciasta : 40 dag mąki, 1 łyżka cukru, 15 dag masła, 1 żółtko, śmietana, cukier puder do posypywania, Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 09-04-2009 |
TORT BISZKOPTOWY Z KREMEM WANILIOWYM 60 sztuk biszkoptów, kilka łyżek galaretki porzeczkowej lub malinowej Krem: 1 szklanka wrzącego mleka 5 żółtek, 10 ... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 08-04-2009 |
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z SEREM Składniki ciasta: 45 dag mąki, 10 dag cukru, 10 dag smalcu, 2 jaja, 1/4 l mleka, 2 1/2 dag drożdży, 1... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 08-04-2009 |
PTYSIE 12 dag przesianej maki, 1 łyżka cukru, 12 dag masła, 3 jaja, 1/4 I wody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 ... Kategoria: Kuchnia > Ciasta Więcej Dodano: 08-04-2009 |
Maslo czosnkowe do grila 250 gram masla,1 glowke czosnku,sol do smaku. wykonanie: Maslo wyjac wczesnie z lodowki by mialo temperature pokojowa,czosne... Więcej |
asd das Więcej |
Nalewki domowe -smaczne i proste Składniki 500ml oryginalny Spirytus Nalewkowy Soplicy 60% 20-30 dag cukru 35-40 dag owoców Jak to zrobić? 1. Umyj dokład... Więcej |
Korki z pomidorów i ogórków 25 dag pomidorów, 2 ogórki, cebula, 2 łyżki oliwy, 2 łyżeczki octu, sól, pieprz mielony, pół pęczka naci pietruszki do de... Więcej |
Galareta z nóżek cielęcych lub wieprzowych 2 nóżki wieprzowe lub cielęce ziele angielskie 30 dkg cielęciny lub chudej wieprzowiny liść bobkowy 10 dkg włoszczyzny (bez ... Więcej |
NAPÓJ POMIDOROWO-SELEROWY 50 dag selerów bulwiastych 1 1/2 szklanki soku pomidorowego 4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem Przyrządzi... Więcej |
Napój z marchwi i żurawin 50 dkg marchwi cukier do smaku 25 dkg żurawin (skórka cytrynowa) 11/2 litra wody Marchew wymyć, oskrobać, zetrzeć na drob... Więcej |
Herbata z mlekiem Jest to herbata podana na sposób angielski. Podaje się ją w filiżankach napełnionych tylko do połowy silnym naparem herbaty. Do... Więcej |
Biała kawa prawdziwa Jest to napój, gorący. Sporządza się go z naparu kawy i pełnego gotowanego mleka lub śmietanki (10 procentowej). Napar z kawy i ... Więcej |
Czarna kawa Czarną kawę możemy, podawać na gorąco lub zimno. Gorącą czarną kawę podaje się w wygrzanych, małych filiżaneczkach, ustawionych ... Więcej |
·Alkohole i Drinki (15) |
·Ciasta (21) |
·Desery (9) |
·Fast Food (3) |
·Kuchnia regionalna (3) |
·Napoje (5) |
·Obiadowe (3) |
·Pasty |
·Sałatki (25) |
·Sosy (23) |
·Dziwactwa i pozostałe |
·Przystawki (3) |
O mieście Strzyżów |
Historia miasta Strzyżów |
Atrakcje Turystyczne |
Gminy Powiatu |
Lokalizator i MAPA |
Atrakcje Przyrodnicze |
Sport, Turystyka |
Znane osobistości |
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny? |
pn | wt | śr | cz | pt | sb | nd |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!
O strzyzowiak.pl | | Reklama w Strzyzowiak.pl | | Prawa autorskie | | Patronat medialny | | Współpraca z mediami | | Pomoc (FAQ) | | Redakcja i kontakt |
Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl, |
||||||