Dodaj ogłoszenie   Twoje konto   Napisz wiadomość   Kontakt     Zaloguj
Blogi Forum dyskusyjne Gry i rozrywka Filmy Galeria zdjęć Wzory dokumentów Przepisy kulinarne Randki ze Strzyżowa i podkarpacia Kamerki online Kalendarz Imprez firmy Strzyżów ogłoszenia Strzyżów Strona główna portalu strzyzowiak.pl
Losowy przepis kulinarny
Sałatka z porów
3 pory (40-50 dag), 12 czarnych oliwek bez pestek, pieprz i sól, Pory opłukać pod bieżącą wodą, odciąć korzenie oraz jedną trzecią zielonych l...
Więcej
Kuchnia

strzyzowiak.pl jest to również portal dla osób interesujących się gastronomią, możesz tutaj zamieszczać i przeszukiwać przepisy kulinarne. Chcesz zaprezentować własny przepis, podzielić się z innymi swoimi zdolnościami kulinarnymi. Uzyskaj wysokie oceny innych użytkowników.


Ostatnio dodane
Majonez domowy
2 jajka, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny, 100 g oliwy lub oleju słonecznikowego (ok. 10 łyżek), musztarda. Jajka ...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos chrzanowy wykwintny
5 dag korzenia chrzanu, 3/4 szklanki majonezu, 1/2 szklanki wytrawnego białego wina, 1 jabłko (10 dag), 5 dag śmietany 36-procentowej, 1 łyżeczka cukr...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos chrzanowy z borówkami
5 dag korzenia chrzanu, 20 dag dżemu z borówek, 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka cukru, sól Chrza...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos chrzanowy z marchewką
5 dag korzenia chrzanu, 1 marchewka, 5 dag śmietany, 2 łyżki soku z cytryny, cukier i sól, Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dro...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos chrzanowy z jabłkami
30 dag jabłek, 5 dag korzenia chrzanu, 1 płaska łyżka mąki przennej, 2 łyżki bulionu z drobiu (może być z kostki), sok z 1/2 cytryny, cukier i s&oacut...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos musztardowy
4 żółtka z jajek ugotowanych na twardo, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki cukru, 2 - 3 łyżki musztardy. Żółtka utrzeć z oliwą, cukrem i musztardą....
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Majonez muślinowy
250 g majonezu, białko, sól, Białko z niewielką ilością soli ubić na sztywną pianę, dodać do gotowego majonezu, ostrożnie wymieszać. Podawać d...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos tatarski
250 g majonezu, 4-5 korniszonków, cebula, 1-2 łyżeczki kaparów lub grzybków w occie, natka, szczypiorek, estragon (niekoniecznie)...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Majonez koktajlowy
250 g majonezu, łyżka koncentratu pomidorowego, 50 g whisky lub brandy, mielona ostra papryka Majonez rozetrzeć dokładnie z koncentratem pomidorowym....
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos zielony
250 g majonezu, 50 g szpinaku, 50 g rzeżuchy, szczypiorek, natka, koperek, estragon (niekoniecznie), sól, Szpinak i rzeżuchę umyć, gotować 5 m...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Majonez pikantny
250 g majonezu, łyżeczka musztardy, 6 filetów anchois lub koreczków helskich, słodka cebulka (szalotka), Cebulkę obrać, drobno posiekać...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos maltański
250 g majonezu, pomarańcza Pomarańczę umyć szczoteczką, sparzyć, osuszyć, przekroić w poprzek, wycisnąć sok. Skórkę oczyścić, pokroić na wąski...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos muślinowy.
10 dag gęstego majonezu, 40 ml białego wytrawnego wina, białka z 2 jajek, ocet balsamiko, sok z 1/2 cytryny, sól. Majonez wymieszać z winem, s...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos musztardowo-miętowy
3 dag masła lub margaryny, 3 dag mąki, 1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny, 1 saszetka mięty ekspresowej, 1 łyżka łagodnej musztardy, 1 żółtko, s...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos holenderski
12 dag masła, 2 żółtka, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, sól, pieprz biały. W garnuszku zagotować wino z solą i pieprzem, a następ...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos Choron
2 żółtka, 10 dag masła, 2 dag pasty pomidorowej, 2 małe cebulki, 2 łyżki octu winnego, 1 mały ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanego świerzego estr...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos szary z piernikiem.
1 szklanka ciemnego piwa, 1/2 szklanki wywaru ryby, 5 dag. migdałów, 3 dag. rodzynek, 1 1/2 łyżki masła, sól, cukier lub miód, ...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos Mornay
3 dag masła, 3 dag mąki, 0,5 l mleka, 15 dag sera twarogowego (grojer lub ementaler), sól i pieprz biały, Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozp...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos z boczkiem
10 dag. wędzonego, przerośniętego boczku lub bekonu, 2 cebule, łyżka mąki, puszka koncentratu pomidorowego ( 140 g.), 3 łyżki oleju, 1/2 l. rosołu wo...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Sos włoski do ryb
15 dag pomidorów, pęczek włoszczyzny, 3 łyżki oleju lub oliwy, cebula ( 50 g. ), ząbek czosnku, listek laurowy, po gałązce tymianku, oregano i ...
Kategoria: Kuchnia > Sosy
Więcej

Dodano: 11-06-2009
Ostatnio dodany przepis kulinarny
Maslo czosnkowe do grila
250 gram masla,1 glowke czosnku,sol do smaku. wykonanie: Maslo wyjac wczesnie z lodowki by mialo temperature pokojowa,czosne...
Więcej
asd
das
Więcej
Nalewki domowe -smaczne i proste
Składniki 500ml oryginalny Spirytus Nalewkowy Soplicy 60% 20-30 dag cukru 35-40 dag owoców Jak to zrobić? 1. Umyj dokład...
Więcej
Korki z pomidorów i ogórków
25 dag pomidorów, 2 ogórki, cebula, 2 łyżki oliwy, 2 łyżeczki octu, sól, pieprz mielony, pół pęczka naci pietruszki do de...
Więcej
Galareta z nóżek cielęcych lub wieprzowych
2 nóżki wieprzowe lub cielęce ziele angielskie 30 dkg cielęciny lub chudej wieprzowiny liść bobkowy 10 dkg włoszczyzny (bez ...
Więcej
NAPÓJ POMIDOROWO-SELEROWY
50 dag selerów bulwiastych 1 1/2 szklanki soku pomidorowego 4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem Przyrządzi...
Więcej
Napój z marchwi i żurawin
50 dkg marchwi cukier do smaku 25 dkg żurawin (skórka cytrynowa) 11/2 litra wody Marchew wymyć, oskrobać, zetrzeć na drob...
Więcej
Herbata z mlekiem
Jest to herbata podana na sposób angielski. Podaje się ją w filiżankach napełnionych tylko do połowy silnym naparem herbaty. Do...
Więcej
Biała kawa prawdziwa
Jest to napój, gorący. Sporządza się go z naparu kawy i pełnego gotowanego mleka lub śmietanki (10 procentowej). Napar z kawy i ...
Więcej
Czarna kawa
Czarną kawę możemy, podawać na gorąco lub zimno. Gorącą czarną kawę podaje się w wygrzanych, małych filiżaneczkach, ustawionych ...
Więcej
Kategorie przepisów
Menu
 

 
Informacje
Sonda
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny?
Nie, to jest bezcelowe.
Tak, ale opłaty są za wysokie
Tak, w końcu jest wolne miejsce!
Pogoda
Wasze opinie o NAS
Kto postawił maszyne do grania w sklepie Centrum? Temat przeniesiony do działu Forum dyskusyjne, zapraszamy do dyskusji. Temat b...

Więcej
Wyszukiwane tagi
Kursy walut
 
Ciekawy przepis
STEFANKA
Ciasto:8 żółtek12 dag cukru8 białek (piana)12 dag mąki ziemniaczanejmasło do smarowania blachyNadzienie:4 żółtka15 dag cukru12 dag czeko...
Więcej
Ostatnio dodany film
Skecz studnówkowy
Ostatni blog
Dnia 28-07-2023 o godzinie 12:08 użytkownik WojtunJacek dodał wpis na swoim blogu: Grupa Śpiewacza
Ostatnie komentarze
Boks reklamowy

Kalendarz wydarzeń
listopad, 2024
pnwtśrczptsbnd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!

Wizytówki
Reklama
Ciekawe linki
facebook strzyzowiak.pl

Gorąca linia - poinformuj Nas o zdarzeniu Napisz do nas... Wyślij

 

 


 O strzyzowiak.pl  Reklama w Strzyzowiak.pl  Prawa autorskie  Patronat medialny  Współpraca z mediami  Pomoc (FAQ)  Redakcja i kontakt     

Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl,
Korzystanie z Portalu oznacza akceptacją Regulaminu portalu oraz Polityką prywatności RODO

 

Strona strzyzowiak.pl używa plików cookies i podobnych technologii w celu świadczenia usług, wyświetlania reklam i zbierania statystyk. Korzystając z niej zgadzasz się na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.

Zamknij