521. Filmowanie ślubne Takie jak powinno być. Dron Oferujemy Państwu nowoczesną wersję filmowania ślubnego. Bez nudy, bez zbędnych ujęć, Krótki dynamiczny film (60min) oraz teledysk. Dwóch operatorów, nowoczesny sprzęt, slider, stabilizatory, ujęcia z powietrza. Korzystna oferta wraz z usług... |
522. Maslo czosnkowe do grila 250 gram masla,1 glowke czosnku,sol do smaku. wykonanie: Maslo wyjac wczesnie z lodowki by mialo temperature pokojowa,czosnek podzielic na zabki obrac i bardzo drono pokroic najlepiej nozem ale jak sie komus niechce to mozna zgniezc w... |
523. Nalewki domowe -smaczne i proste Składniki 500ml oryginalny Spirytus Nalewkowy Soplicy 60% 20-30 dag cukru 35-40 dag owoców Jak to zrobić? 1. Umyj dokładnie owoce i oczyść je z ogonków, listków etc. 2. Usuń pestki, a następnie włóż owoce ... |
524. Galareta z nóżek cielęcych lub wieprzowych 2 nóżki wieprzowe lub cielęce ziele angielskie 30 dkg cielęciny lub chudej wieprzowiny liść bobkowy 10 dkg włoszczyzny (bez kapusty) sól 5 dkg cebuli 3 ząbki czosnku Cebulę przepołowić, zrumie... |
525. NAPÓJ POMIDOROWO-SELEROWY 50 dag selerów bulwiastych 1 1/2 szklanki soku pomidorowego 4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem Przyrządzić według poprzedniego przepisu. |
526. Napój z marchwi i żurawin 50 dkg marchwi cukier do smaku 25 dkg żurawin (skórka cytrynowa) 11/2 litra wody Marchew wymyć, oskrobać, zetrzeć na drobnej tarce, zalać wrzącą wodą.. Marchew w wodzie mieszać starannie, aby się z niej jak najwię... |
527. Biała kawa prawdziwa Jest to napój, gorący. Sporządza się go z naparu kawy i pełnego gotowanego mleka lub śmietanki (10 procentowej). Napar z kawy i mleko podaje się w wygrzanych dzbanuszkach, ustawionych na tacy obok filiżanki z łyżeczką na spodku. Cukier do kawy podaje się o... |
528. Mus z jabłek z różą 50 dkg jabłek kompotowych 1 dkg żelatyny cukier w mączce do smaku miazga z surowych owoców róży mieszanych z cukrem 4 białka (piana) Żelatynę namoczyć i rozpuścić wlewając parę łyżek wrzącej wody. Jabłka opłukać, ... |
529. Mus z żelatyną 5 białek (piana) 12 dkg cukru sok z 2 cytryn (lub pasteryzowany przecier porzeczkowy albo kwasek cytrynowy do smaku), skórka cytrynowa 1 dkg żelatyny 3 łyżki wody gorącej sos: 2 dkg mąki ziemn... |
530. ROLADA BISZKOPTOWA Z MARMOLADĄ 5 żółtek 8 dag mąki 16 dag cukru 20 dag marmolady 5 białek (piana) 2 dag cukru do posypania Dno blachy prostokątnej o 3 niskich ścianach wyłożyć papierem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Ubić pianę, wył... |
O mieście Strzyżów |
Historia miasta Strzyżów |
Atrakcje Turystyczne |
Gminy Powiatu |
Lokalizator i MAPA |
Atrakcje Przyrodnicze |
Sport, Turystyka |
Znane osobistości |
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny? |
pn | wt | śr | cz | pt | sb | nd |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!
O strzyzowiak.pl | | Reklama w Strzyzowiak.pl | | Prawa autorskie | | Patronat medialny | | Współpraca z mediami | | Pomoc (FAQ) | | Redakcja i kontakt |
Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl, |
||||||