| 1101. BABKA CZEKOLADOWA 0,5 kg mąki, 35 dag cukru, 25 dag masło, 4 jaja, 1 mała szklanka mleka lub śmietany, 3 łyżki kakao, 1 paczka proszku do pieczenia, 1 paczka cukru waniliowego, cukier puder do posypania lub czekolada do polania <... |
| 1102. SZARLOTKA NIEDZIELNA Składniki ciasta : 40 dag mąki, 1 łyżka cukru, 15 dag masła, 1 żółtko, śmietana, cukier puder do posypywania, ewentualnie owoce (np. brzoskwinie) do przybrania i czekolada do polania. Składniki nadzienia... |
| 1103. TORT BISZKOPTOWY Z KREMEM WANILIOWYM 60 sztuk biszkoptów, kilka łyżek galaretki porzeczkowej lub malinowej Krem: 1 szklanka wrzącego mleka 5 żółtek, 10 dag cukru 1/2 laski wanilii 15 dag masła deserowego Sporządzić krem: ubić żół... |
| 1104. BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z SEREM Składniki ciasta: 45 dag mąki, 10 dag cukru, 10 dag smalcu, 2 jaja, 1/4 l mleka, 2 1/2 dag drożdży, 1 paczka cukru waniliowego, sól. Składniki nadzienia : 30 dag białego sera, |
| 1105. PTYSIE 12 dag przesianej maki, 1 łyżka cukru, 12 dag masła, 3 jaja, 1/4 I wody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru waniliowego. Zagotować wodę z masłem, mieszając dosypać (mieszać aż masa będ... |
| 1106. KEKS Z BAKALIAMI 5 jaj 20 dag bakalii (figi, śliwki suszone, rodzynki, orzechy, migdały lub skórka pomarańczowa) 20 dag cukru 20 dag mąki Ľ laski sproszkowanej wanilii 1 dag masła do smarowania formy ewentualnie orzechy do posypani... |
| 1107. SERNIK WIEDEŃSKI 0,5 kg dobrego sera, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 6 łyżek masła, 4 jaja, dowolne dodatki aromatyczne (wanilia, parę kropli olejku migdałowego, rodzynki, skórka pomarańczowa). Ser pr... |
| 1108. BEZY Składniki masy : 8 białek, 40 dag cukru kryształu. Składniki kremu : 8 żółtek, 10 dag cukru, 10 dag masła, 1 paczka cukru waniliowego. Ubić białka na sztywną pianę (nie używać do tego aluminiowych ... |
| 1109. STEFANKA Ciasto: 8 żółtek 12 dag cukru 8 białek (piana) 12 dag mąki ziemniaczanej masło do smarowania blachy Nadzienie: 4 żółtka 15 dag cukru 12 dag czekolady 18 dag masła deserowego P... |
| 1110. ROLADA BISZKOPTOWA Z MARMOLADĄ 5 żółtek 8 dag mąki 16 dag cukru 20 dag marmolady 5 białek (piana) 2 dag cukru do posypania Dno blachy prostokątnej o 3 niskich ścianach wyłożyć papierem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Ubić pianę, wył... |
| O mieście Strzyżów |
| Historia miasta Strzyżów |
| Atrakcje Turystyczne |
| Gminy Powiatu |
| Lokalizator i MAPA |
| Atrakcje Przyrodnicze |
| Sport, Turystyka |
| Znane osobistości |
| Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny? |
SERNIK POMARAŃCZOWY30 dag sera odciśniętego,2 łyżeczki mąki pszennej,1 szklanka cukru pudru,12 dag masła,8 jaj,1 pomarańcza,1 paczka cukru waniliowego,10 dag obranych mi... Więcej |
listopad, 2025
| pn | wt | śr | cz | pt | sb | nd |
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!
| O strzyzowiak.pl | | Reklama w Strzyzowiak.pl | | Prawa autorskie | | Patronat medialny | | Współpraca z mediami | | Pomoc (FAQ) | | Redakcja i kontakt |
|
Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl, |
||||||