Dodaj ogłoszenie   Twoje konto   Napisz wiadomość   Kontakt     Zaloguj
Blogi Forum dyskusyjne Gry i rozrywka Filmy Galeria zdjęć Wzory dokumentów Przepisy kulinarne Randki ze Strzyżowa i podkarpacia Kamerki online Kalendarz Imprez firmy Strzyżów ogłoszenia Strzyżów Strona główna portalu strzyzowiak.pl
Szukaj

Wprowadź szukany wyraz bądź frazę:
Wyniki wyszukiwania (1684):

581. Kieszenie z marmoladą
Kuchnia węgierska
150 g masła
szczypta soli
1 jajo
kwaśna śmietana
1 łyżka cukru pudru
marmolada morelowa
300 g mąki
masło
Masło, jajo, cukier i mąkę zagnieść z solą i kwaśną śmietaną na dość e...
582. SERNIK PULCHNY
75 dag sera,
40 dag cukru,
7 jaj,
10 dag masła,
1 1/2 dag drożdży,
10 dag migdałów,
10 dag rodzynków.
Ser zmielony przez maszynkę utrzeć z cukrem, mieszając dodawać po jednym żółtku i jedno całe jajo. Wymies...
583. Bowle z brzoskwiniami
1 puszka brzoskwiń, 1 butelka (0,7 l.) białego wytrawnego wina(np.Chardonnay)
1/2 szklanki likieru pomarańczowego(np.Curacao Triple Sec).
Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić na cząstki i włożyć do dużego szklanego naczynia. Wlać wino, likie...
584. Smażone banany
4 banany,
50 g masła,
1/4 l wina deserowego,
1/2 łyżeczki cynamonu,
Obrane i pokrojone wzdłuż banany posypać cukrem, smażyć na maśle na złoty kolor. Dodać cynamonu, odrobinę wina i gotować ok. 5 minut na małym ogniu.
Podawać pol...
585. Rogi obfitości
125 g. mąki, 2 jajka,
1 łyżka oleju lub oliwy,
2 łyżki masła,
2 łyżki cukru pudru,
szklanka mleka,
sól,
pół szklanki śmietany  kremówki,
owoce kandyzowane lub z konfitur,
cytryna.
Mąk...
586. Deser ze śliwkami
500 g. suszonych śliwek, 2 łyżki masła,
75 g. ryżu,
laska wanilii, 1/2 l. mleka, 3 białka,
150 g. cukru, wiśniówka.
Ryż opłukać, gotować przez 3  minuty w wodzie bez soli. Odcedzić, przelać zimną wodą.
Podgrzać mleko,...
587. SERNIK POMARAŃCZOWY
30 dag sera odciśniętego,
2 łyżeczki mąki pszennej,
1 szklanka cukru pudru,
12 dag masła,
8 jaj,
1 pomarańcza,
1 paczka cukru waniliowego,
10 dag obranych migdałów,
5 gorzkich migdałów.

Masło...
588. SERNIK
1 kg dobrego sera,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
1 szklanka cukru,
12 dag masła,
6 jaj,
wanilia,
rodzynki,
skórka pomarańczowa,
pół paczki proszku do pieczenia,
ewentualnie czekolada do polania.
589. Strucla z makiem
Rozczyn i ciasto:
2 1/2 dag drożdży
1/2 dag cukru
mleko
2 żółtka
1 jajo
7 dag cukru
skórka cytrynowa
50 dag mąki
ok. ľ szklanki mleka
sól
6 dag masła
4 dag smalcu
Nadzien...
590. BABKA CZEKOLADOWA
0,5 kg mąki,
35 dag cukru,
25 dag masło,
4 jaja,
1 mała szklanka mleka lub śmietany,
3 łyżki kakao,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego,
cukier puder do posypania lub czekolada do polania
<...


Menu
 

 
Informacje
Sonda
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny?
Nie, to jest bezcelowe.
Tak, ale opłaty są za wysokie
Tak, w końcu jest wolne miejsce!
Pogoda
Wasze opinie o NAS
Strona ładna, potrzebna, ale chyba niezbyt często aktualizowana...

Więcej
Wyszukiwane tagi
Kursy walut
 
Ciekawy przepis
Sałatka ananasowo-selerowa.
40 dag selera naciowego, 2 torebki ryżu (25 dag), 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 1 puszka ananasa, 4 czubate łyżki majonezu, 2 łyżki śmiet...
Więcej
Ostatnio dodany film
Skecz studnówkowy
Ostatni blog
Dnia 28-07-2023 o godzinie 12:08 użytkownik WojtunJacek dodał wpis na swoim blogu: Grupa Śpiewacza
Ostatnie komentarze
Boks reklamowy

Kalendarz wydarzeń
listopad, 2024
pnwtśrczptsbnd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!

Wizytówki
Reklama
Ciekawe linki
facebook strzyzowiak.pl

Gorąca linia - poinformuj Nas o zdarzeniu Napisz do nas... Wyślij

 

 


 O strzyzowiak.pl  Reklama w Strzyzowiak.pl  Prawa autorskie  Patronat medialny  Współpraca z mediami  Pomoc (FAQ)  Redakcja i kontakt     

Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl,
Korzystanie z Portalu oznacza akceptacją Regulaminu portalu oraz Polityką prywatności RODO

 

Strona strzyzowiak.pl używa plików cookies i podobnych technologii w celu świadczenia usług, wyświetlania reklam i zbierania statystyk. Korzystając z niej zgadzasz się na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.

Zamknij