Dodaj ogłoszenie   Twoje konto   Napisz wiadomość   Kontakt     Zaloguj
Blogi Forum dyskusyjne Gry i rozrywka Filmy Galeria zdjęć Wzory dokumentów Przepisy kulinarne Randki ze Strzyżowa i podkarpacia Kamerki online Kalendarz Imprez firmy Strzyżów ogłoszenia Strzyżów Strona główna portalu strzyzowiak.pl
Szukaj

Wprowadź szukany wyraz bądź frazę:
Wyniki wyszukiwania (1684):

521. Nalewki domowe -smaczne i proste
Składniki
500ml oryginalny Spirytus Nalewkowy Soplicy 60%
20-30 dag cukru
35-40 dag owoców

Jak to zrobić?
1. Umyj dokładnie owoce i oczyść je z ogonków, listków etc.
2. Usuń pestki, a następnie włóż owoce ...
522. Galareta z nóżek cielęcych lub wieprzowych
2 nóżki wieprzowe lub cielęce
ziele angielskie
30 dkg cielęciny lub chudej wieprzowiny
liść bobkowy
10 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
sól
5 dkg cebuli
3 ząbki czosnku

Cebulę przepołowić, zrumie...
523. NAPÓJ POMIDOROWO-SELEROWY
50 dag selerów bulwiastych
1 1/2 szklanki soku pomidorowego
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem
Przyrządzić według poprzedniego przepisu.
524. Napój z marchwi i żurawin
50 dkg marchwi
cukier do smaku
25 dkg żurawin
(skórka cytrynowa)
11/2 litra wody

Marchew wymyć, oskrobać, zetrzeć na drobnej tarce, zalać wrzącą wodą.. Marchew w wodzie mieszać starannie, aby się z niej jak najwię...
525. Biała kawa prawdziwa
Jest to napój, gorący. Sporządza się go z naparu kawy i pełnego gotowanego mleka lub śmietanki (10 procentowej). Napar z kawy i mleko podaje się w wygrzanych dzbanuszkach, ustawionych na tacy obok filiżanki z łyżeczką na spodku. Cukier do kawy podaje się o...
526. Mus z jabłek z różą
50 dkg jabłek kompotowych
1 dkg żelatyny
cukier w mączce do smaku
miazga z surowych owoców róży mieszanych z cukrem
4 białka (piana)

Żelatynę namoczyć i rozpuścić wlewając parę łyżek wrzącej wody. Jabłka opłukać, ...
527. Mus z żelatyną
5 białek (piana)
12 dkg cukru
sok z 2 cytryn (lub pasteryzowany
przecier porzeczkowy albo kwasek
cytrynowy do smaku), skórka cytrynowa
1 dkg żelatyny
3 łyżki wody gorącej

sos:
2 dkg mąki ziemn...
528. ROLADA BISZKOPTOWA Z MARMOLADĄ
5 żółtek
8 dag mąki
16 dag cukru
20 dag marmolady
5 białek (piana)
2 dag cukru do posypania

Dno blachy prostokątnej o 3 niskich ścianach wyłożyć papierem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Ubić pianę, wył...
529. OMLECIKI Z KREMEM
2 jajka

2 łyżki cukru

2 łyżki mąki

1/2 łyżki cukru waniliowego

1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

margaryna do wysmarowania blachy


Jajka umyć, oddzielić żółtka...
530. CIASTKA RUMOWE
Ciasto:

8 jajek

15 dag mąki krupczatki

15 dag cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

1,5 dag cukru waniliowego

sól


...


Menu
 

 
Informacje
Sonda
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny?
Nie, to jest bezcelowe.
Tak, ale opłaty są za wysokie
Tak, w końcu jest wolne miejsce!
Pogoda
Wasze opinie o NAS
Strona przydatna napewno, jedyny minus za to, że aktualne wydarzenia są ściągane ze strony policji, jeśli czegoś nie ma na podka...

Więcej
Wyszukiwane tagi
Kursy walut
 
Ciekawy przepis
Czarna kawa
Czarną kawę możemy, podawać na gorąco lub zimno. Gorącą czarną kawę podaje się w wygrzanych, małych filiżaneczkach, ustawionych na spodkach obok łyżec...
Więcej
Ostatnio dodany film
Skecz studnówkowy
Ostatni blog
Dnia 28-07-2023 o godzinie 12:08 użytkownik WojtunJacek dodał wpis na swoim blogu: Grupa Śpiewacza
Ostatnie komentarze
Boks reklamowy

Kalendarz wydarzeń
listopad, 2024
pnwtśrczptsbnd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!

Wizytówki
Reklama
Ciekawe linki
facebook strzyzowiak.pl

Gorąca linia - poinformuj Nas o zdarzeniu Napisz do nas... Wyślij

 

 


 O strzyzowiak.pl  Reklama w Strzyzowiak.pl  Prawa autorskie  Patronat medialny  Współpraca z mediami  Pomoc (FAQ)  Redakcja i kontakt     

Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl,
Korzystanie z Portalu oznacza akceptacją Regulaminu portalu oraz Polityką prywatności RODO

 

Strona strzyzowiak.pl używa plików cookies i podobnych technologii w celu świadczenia usług, wyświetlania reklam i zbierania statystyk. Korzystając z niej zgadzasz się na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.

Zamknij